Florentina Onica - mezzosoprana, Iasi, Romania

Despre mine

Din 2005, îmi desfăşor activitatea artistică ca solistă a Operei Naţionale Romane din Iaşi, acumulând astfel o bogată şi frumoasă experienţă pe scena lirică ieşeană, la care se adaugă turneele din ţară şi din strainătate. Astfel, am avut onoarea de a colabora cu prestigioase instituţii culturale din România, şi am avut privilegiul de a lucra cu personalităţi ale scenei artistice româneşti.

Sunt o mezzosoprana cu timbru deosebit, echilibrat tehnic, am un simţ scenic nativ şi o personalitate artistică bine conturată – generos empatică – orientată către interpretarea muzicală atât a partiturilor de factură dramatică, cât şi a celor de comedie muzicală.

Sunt licenţiată a Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, secţia Canto, la clasa profesor Maria Jana Stoia, cu Master în interpretare la clasa prof. univ. dr. Corneliu Solovăstru.

Am abordat roluri de o largă paletă expresivă, de la repertoriul francez (BizetCarmen) la repertoriul rossinian ("Barbierul din Sevilla" – Rosina), de la repertoriul verdian ("Nabucco", "Rigoletto") ori verist ("Cavaleria Rusticana") la Haendel, Gluck (Orfeu) şi Mozart ("Nunta lui Figaro", "Cosi fan Tutte"), de la tragediana Iocasta ("Oedipe" de George Enescu) la repertoriul contemporan, la operetă şi, nu în ultimul rând, la repertoriul vocal-simfonic.

© 2016 Florentina Onică - toate drepturile rezervate | contact@florentinaonica.ro